Om mig

 

Ingrid-0034869Författare har jag alltid velat bli. Redan när jag var nio skickade jag in en massa dikter och berättelser till olika tidningar. Och ofta blev de publicerade. Då firade jag med en påse smågodis från den lokala favörbutiken, och så den senaste Fantomentidningen, förstås. Jag har alltid varit ett fan av ”Den vandrande vålnaden”!

 

Jag är född i Kristianstad 1960. Tillsammans med min familj bor jag i ett rött tegelhus på landet, utanför Brösarp på Österlen. Så fort jag hinner sätter jag mig ner och skriver på mina manus. Det är snudd på magiskt att gå in i sin egen påhittade värld, och känna hur den världen blir mer och mer verklig, ju mer man skriver!

 

Jag har gått flera högskoleutbildningar i att skriva för barn och ungdom, och 2012 fick jag ett stipendium från Saltkråkan AB och Linnéuniversitetet. Stipendiet gjorde det möjligt för mig att sitta på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby och skriva under en hel vecka. Några av kapitlen i ”Flickan i drömfångaren” är skrivna på Näs.

 

Sedan våren 2015 är jag utbildad skrivpedagog.

 

Mina texter handlar ofta om vänskap, om mod att gå sin egen väg och att följa sitt hjärta. Jag gillar att krydda verkligheten med ett stänk magi. Och så funderar mina bokkaraktärer en hel del på LIVET – både i stort och smått. Det är nog ingen tillfällighet att alla mina böcker har storslagna stjärnhimlar på framsidan …

 

Hoppas att du ska trivas på min sida och med mina böcker. Om du vill ha kontakt med mig kan du söka under fliken ”kontakt”!