Press

I samband med att ”Bokhunden Edgar och katten Lollo” kom ut hade jag pressen på besök. Det blev en jättefin artikel i Österlenmagasinet! http://www.osterlenmagasinet.se/article/bokhund-far-ordet-i-ny-barnbok/

 

Vid bokreleasen av ”Bokhunden Edgar och katten Lollo”, 2018 – 04 – 19 var Ystad Allehanda på plats. En  finfin helsida i tidningen blev resultatet:

Bokhunden Edgars sorgliga uppväxt fick läsekretsen att vilja veta mer

 

 

2017-12-18 hade Ystad Allehanda en artikel om mig och min ”Vilse i rymden och andra berättelser”. De trycker på att jag nu ”växlat spår ” och skriver om vardagsrealism. I min förra bok, ”Chokladtoppar och vätteljus” handlade det ju om fantasy. Alltid kul när YA skriver! Tyvärr kan jag inte länka – artikeln på nätet är förbehållen prenumeranter.

 

I oktober och november månade har både Lokaltidningen och Österlenmagasinet skrivit om min nya novellbok ”Vilse i rymden och andra berättelser” Båda tidningar riktar in sig på novellernas gemensamma teman: Känslor. Att samtala om känslor kan vara svårt men är viktigt. Om man är liten är känslorna ibland överrumplande och jobbiga. Det kan vara skönt att läsa om att också andra har ”konstiga” tankar och funderingar och att alla inte är så ”coola” som de verkar.

 

Både ”Blekinge läns tidning” och ”Sydöstran” passade på att skriva artiklar om mig och min stipendiatvistelse när jag var i Nebbeboda. Trevliga, informativa artiklar med fina bilder. I BLT var jag till och med på framsidan. Så kul om detta kan få flera att upptäcka mina böcker. Tyvärr kan man inte läsa artiklarna på nätet. Det rör sig om tidningarna från 11/7. 2016. Klicka för att se bild och bildtext från ”Blekinge läns tidning”.

 

Från BLT

 

Nu har bloggen ”barnboksprat” äntligen recenserat ”Chokladtoppar och vätteljus”. Veroniqa Sjöqvist skriver bl. a ”Det här är en riktig pärla till bok! Den är både spännande och oförutsägbar samtidigt som den tar upp det viktiga ämnet skilsmässa och allt det kan medföra”. Du kan läsa hela recensionen här!

 

Den 30/12 finner jag till min glädje en ny fin bloggrecension av ”Chokladtoppar och vätteljus”! Den här gången är det Jeanette Palm på ”bokhemligheter” som har recenserat! Hon tycker att bl. a att huvudpersonen är fint och trovärdigt gestaltad, att tidsresorna är häftiga och att språket är fint: Du kan läsa mer här!

 

I Ystad allehanda den 5/12 finns en fin artikel om mig och ”Chokladtoppar och vätteljus”. Den är inte offentlig på nätet. Men om ni går in på facebook och kikar på bokens hemsida kan ni med lite tur läsa den.   Ett citat ur artikeln:  ”Vettar vaktar gården. I vårdträdet går det att göra resor 150 år tillbaka i tiden. I sin nya bok ”Chokladtoppar och vätteljus” målar Ingrid Jönsson upp en magisk, trolsk värld, en fantasy light.”

      BTJ-recensenten Anna- Karin Närkling är minst sagt positiv till Chokladtoppar och vätteljus! Hurra! I nummer 1 2016 kan man läsa hela recensionen. BTJ-häftet finns på de flesta bibliotek.   Ett par utdrag får jag lov att publicera redan nu: ”Med ett fantastiskt språk väver Jönsson ihop en berättelse som barn idag behöver. En berättelse som är stimulerande för fantasin och förmedlar viktiga saker, t.ex. om livet och döden.” ”En trollbindande och välskriven bok för barn i bokslukaråldern”.

 

Nu har bloggrecensionerna för ”Chokladtoppar och vätteljus” börjat komma!   Cissi Grip på ”en boktoks liv och leverne” skriver så här: ”Den här boken är jätte, jättegullig. Handlar om barn som träffar på sagoväsen och man hänger direkt med i historien och känner doften av gammal mossa. Jättehärlig bok helt enkelt och jag tackar författaren varmt för recensions exemplaret.”

 

På sin blogg ”Boktjuven”  skriver Ingerun Sjösvärd bl.a ” … Mitt-i-prick-träffande gestaltning av hur det är att bo på mer än ett ställe.”   Läs hela Ingeruns recension här!

 

Läs om ”Chokladtoppar och vätteljus” i Lokaltidningen. här Läs om ”Chokladtoppar och vätteljus” i Österlenmagasinet här

 

Kristianstadsbladet, Ystad Allehanda och Trelleborgs Allehanda har skrivit om mig och mina böcker 5/8 2014! Gå in och kolla under fliken ”hem” och läs under ”nyheter”!

 

Fyra bokbloggar har recenserat ”Flickan i drömfångaren”:   Arian på bookisblogg tycker att boken passar bra att arbeta med i skolan. Hon skriver också att hon ”älskar den här berättelsen”! Läs här!

 

Recensenten på ”Barnboksprat”, Sanna Juhlin,  tycker bland annat att ”Ingrid Jönssons romandebut för barn imponerar”. Du kan läsa hela recensionen här.

 

Åsa Öhnell, som har bloggen ”Bokhemligheter”, skriver så här: ”Ingrid Jönssons språk är lika aktuellt som de problem hon tar upp. Det märks att hon umgås med barn till vardags. Miljöbeskrivningarna är vackra och inte för långa, det hela flyter på och även om tempot inte är så högt, hålls spänningen uppe och det är mycket svårt att lägga ifrån sig boken innan den är slut.” Läs hela recensionen här.

 

Boktjuven har skrivit om ”Flickan i drömfångaren”. Hon tycker att boken är spännande och ger den 4- i betyg. Läs här.

 

”Agnes bokblogg” har skrivit om Läsnovor. Hon ger boken sju av tio ugglor!Läs här. Anges har också intervjuat mig: Läs intervjun här Agnes har också recenserat ”Flickan i drömfångaren”. Det kan du läsa om här