Bokhunden Edgar och katten Lollo

En lättläst bok om en hund som älskar ostsmörgås och människor och absolut inte vill bli vakthund. Boken passar barn i 6-9-årsåldern och funkar bra både som högläsning och egen läsning. I slutet av boken finns läsförståelsefrågor och uppgifter som man kan arbeta med i skolan eller tillsammans med en vuxen.

 

De fina illustrationerna är gjorda av Anna Westin.

 

Boken är den första i en serie om tre. Nästa bok beräknas komma ut i januari nästa år.

 

Så här skriver BTJ-recensenten Margareta Brengdahl i häfte nummer 12: ”Bokhunden Edgar är en ömsint skriven berättelse utifrån hundens sätt att uppleva sitt liv med saknad, rädsla, trygghet och uppskattning. Författaren Ingrid Jönsson gör det lätt att ta till sig Edgars öde”.

 

BTJ gav boken 5 av 5 i betyg!

 

”Bokhunden Edgar och mysteriet med samlarkortet” handlar om hur det gick den gången som Edgar prövade på att vara deckarhund i skolan.

 

Ett värdefullt samlarkort är försvunnet. Många barn är upprörda och när man är upprörd är det lätt hänt att man kastar ur sig beskyllningar till höger och vänster. Sån tur att Edgar var på plats i skolan och kunde reda ut mysteriet!

 

Även andra delen i serien om Edgar fick ett positivt mottagande. Så här skrev lektör Britt Engdahl om boken i BTJ-häfte nr 6: ”Bokhunden Edgar och mysteriet med samlarkortet är en charmig och trevlig liten bok för unga läsare som ännu inte lärt sig att behärska läsandets konst helt och fullt.”

BTJ gav boken 4 av 5 i betyg!