Skrivkurser

Häng med på skrivkurs, sommaren 2019!

 

Jag har sedan några år tillbaka 2-dagarskurser i att skriva för barn och unga!

Kurserna hålls på sommarfagra Österlen, närmare bestämt i en röd liten stuga i utkanten av Brösarp.

I år kommer jag att förutom grundkurs och fortsättningskurs även ha en manuskurs!

 

Grundkursen:

På grundkursen fokuserar vi på skrivglädje och lustfyllda skrivövningar. Det kanske viktigaste målet är att bli inspirerad och lära känna sitt eget skrivande. Vi lär oss också om vilka verktyg en författare har: person-, och miljöbeskrivning, dramaturgi, berättarperspektiv, gestaltning med flera. Dessutom lär vi oss rent allmänt om barnlitteratur och samtalar om  vad som (eventuellt) är speciellt med att skriva för unga. Vi övar oss i att ge och ta kort respons från våra kurskamrater på skrivövningarna. Ingen förkunskap krävs!

 

Fortsättningskursen: 

På fortsättningskursen fördjupar vi oss i det vi lärde oss på grundkursen. Särskilt vikt kommer att läggas vid litterär gestaltning. En viktig del i kursen är att, under kursledarens ledning, ge varandra respons på text. Vissa förberedelser före och under kursen kommer därför att vara nödvändiga. Naturligtvis kommer vi att göra en hel del skrivövningar också på denna kurs! Möjlighet att utforma kursen i samarbete med mig finns. Jag tar gärna emot önskemål på kursinnehåll. För att går fortsättningskursen bör man ha viss erfarenhet av skrivande, kanske har man gått en skrivkurs tidigare, eller så är man i gång och skriver egna manus och vill få ledning och inspiration att komma vidare.

 

Manuskursen:

Manuskursen är tänkt för dig som har ett manus som du behöver tid och hjälp med att komma vidare med. Att läsa och ge varandra respons på hela eller delar av varandras manus är en viktig del av kursen. Också på denna kurs kommer därför en del förberedelsearbete att behöva göras utanför kurstid. Skrivtid för det egna manuset kommer att ges. Vi kommer också, utifrån deltagarnas önskemål, att ta upp aspekter av skrivandet som känns angelägna. Mycket bygger på deltagarnas egna önskemål och behov.

 

Datum: 

Grundkursen: 29/6-30/6

Fortsättningskurs: 6/7-7/7

Manuskurs: 3/8-4/8

 

Annan info:

Priset för grund-, och fortsättningskursen är 1900 kr. Priset för manuskursen är 1500 kr. Då ingår fika X 2 samt lunch bägge dagarna. Ingen inkvartering ingår, men jag tipsar gärna om prisvärda boenden i närheten för dig som kommer långväga ifrån. Varför inte kombinera din skrivkurs med en lite längre Österlensemester?

Bokning: 

Du bokar kursen genom att skicka ett mail till mig: post@ingridjonsson.com.

Jag kommer att be dig att betala in anmälningsavgift om det inte är nära inpå kursen för då betalar du hela summan med en gång. Hur du betalar berättar jag om i mitt mailsvar till dig. I och med att du betalat blir din anmälan bindande.

Avbeställningsavgift kan komma att tas ut. Storleken på denna är beroende på när man avbokar.

Jag har kommit fram till att en lagom gruppstorlek är viktig för att uppnå kursmålen.

Max gruppstorlek är 12 personer. Boka därför i god tid!

Röster från tidigare kursdeltagare:

”Älskade att vi fick skriva så mycket”

”Kursledaren är mycket kunnig i ämnet och bra på att pedagogiskt förmedla det”

”Jag lämnar dessa två dagar fylld av tankar, värme och fortsatt lust att skriva. TACK!”

”Mycket trevlig kurs i fin miljö.”

”Tack vare Ingrid skriver jag nu på en bok!”