Sonjas verkstad

Frökens Amazon

Sonjas Verkstad är en ny lättläst bokserie för 6-9-åringar. Vi får följa de
motorintresserade kusinerna Jon och Eddie som bor på landet. Eddies farmor Sonja har egen bilverkstad, mack och skrot. Där älskar killarna att hänga!


Frökens Amazon är den första boken i en tänkt serie om minst tre böcker. I den här boken flyttar Jon till byn Lillhyttan och vi blir bekanta med bokens
karaktärer. Sonja ska fixa en Amazon i dag, men det blir problem … Tur att Jon kan tänka ”utanför lådan”!


”Underhållande” och ”normbrytande” är ord som användes av bloggaren
”Gullis lästips” om boken i en recension från 16/3 2020.

Folkrace-tävlingen

I den här boken ska Eddies pappa tävla i folkrace med sin Volvo 740. Jon och Eddie är förstås också med och hejar. Så spännande det är! Men inget blir som planerat. Allt beror på tacosen som Stefan åt i går … Vem ska nu köra tävlingsbilen?

”Det här är böcker som är lätta att läsa och tycka om. De passar inte bara den bilintresserade utan här finns också humor och vänskap”, skriver Västmanbok som ”läslovstips”i oktober 2020.

Chipstjuven

Det har varit inbrott på Sonjas mack. Tjuven har stökat till bland hyllorna och dessutom stulit flera påsar chips. Jon och Eddie bestämmer sig genast för att ta reda på vem tjuven är. Det blir ett uppdrag som kräver både list och mod. Vem är den mystiske chipstjuven?

”I böckerna om Sonjas verkstad tycker jag om karaktärerna. De handlar också mycket om fordon vilket gör att de är perfekta för barn som är intresserade av bilar och liknande. ………… Ingrid Jönsson är en mästare på att skriva lättlästa böcker för barn.” Agnes bokblogg 20-09-20