Bokhunden Edgar

”Bokhunden Edgar” är en lättläst bokserie utgiven på Beta Pedagog Förlag och illustrerad av Anna Westin.

Första boken

”Bokhunden Edgar och katten Lollo” är en lättläst bok om en hund som älskar ostsmörgås och människor och absolut inte vill bli vakthund. Boken passar barn i 6-9-årsåldern och funkar bra både som högläsning och egen läsning. I slutet av boken finns läsförståelsefrågor och uppgifter som man kan arbeta med i skolan eller tillsammans med en vuxen.

Boken är den första i en serie som samtliga är illustrerade av Anna Westin. Böckerna ges ut på Beta pedagog förlag.

Så här skriver BTJ-recensenten Margareta Brengdahl i häfte nummer 12: ”Bokhunden Edgar och katten Lollo är en ömsint skriven berättelse utifrån hundens sätt att uppleva sitt liv med saknad, rädsla, trygghet och uppskattning. Författaren Ingrid Jönsson gör det lätt att ta till sig Edgars öde”.

BTJ gav boken 5 av 5 i betyg!

Andra boken

”Bokhunden Edgar och mysteriet med samlarkortet” handlar om hur det gick den gången som Edgar prövade på att vara deckarhund i skolan.

Ett värdefullt samlarkort är försvunnet. Många barn är upprörda och när man är upprörd är det lätt hänt att man kastar ur sig beskyllningar till höger och vänster. Sån tur att Edgar var på plats i skolan och kunde reda ut mysteriet!

Även andra delen i serien om Edgar fick ett positivt mottagande. Så här skrev lektör Britt Engdahl om boken i BTJ-häfte nr 6: ”Bokhunden Edgar och mysteriet med samlarkortet är en charmig och trevlig liten bok för unga läsare som ännu inte lärt sig att behärska läsandets konst helt och fullt.”

BTJ gav boken 4 av 5 i betyg!

Tredje boken

I ”Bokhunden Edgar och vaktmästarens hemlighet” funderar Edgar över vaktmästaren på skolan. Varför sitter han plötsligt och äter kotletter i Karins kök? Borde inte han ha fullt upp med att ta ner bollar från skolans tak? Och när Karin till på köpet glömmer bort att ge Edgar mat  blir det bara för mycket … Något måste göras!

Många har charmats av Edgar, det gäller inte minst den här tredje delen i serien. BTJ gav boken 4 av 5 i betyg och kända bloggerskan Agnes från Agnes bokblogg boktipsade om ”Bokhunden Edgar och vaktmästarens hemlighet” i Radio Sörmland hösten 2019.

Fjärde boken

I ”Bokhunden Edgar blir hjälte” får vi följa Edgar en ovanlig dag på jobbet.
Plötsligt anar hans känsliga nos en fara och han vill bara ut. Nu! Men i dörren
hejdar Edgar sig. Han förstår att det inte är rätt att fly. Istället måste han vara
modig. Ska Edgar lyckas få människorna att förstå att något farligt håller på att
hända i skolan?


Boken fick 4 av 5 i betyg av BTJ och boktipsades dessutom om av Agnes
Lindholm i Radio Sörmland, mars 2020.

Femte boken

I ”Bokhunden Edgar och spöket” har Edgar åkt till Bengts sommarstuga på landet. Den stora trädgården är härlig att springa runt i. Men när Edgar ligger och vilar på den nya uteplatsen hör han ett blodisande tjut. Ha förstår genast att han hamnat i ett spökhus… eller kanske i ett vampyrhus? Hjälp! Hur ska han få Karin att förstå att de måste åka hem genast?

BTJ gav boken 4 av 5 i betyg!

Sjätte boken

I ”Bokhunden Edgar jagar en tjuv” får vi följa Edgar när han och Karin jagar en tjuv i skolkorridorerna. Edgar är alltid glad när han får vara på jobbet och läsa med barnen. Men när han och Karin kommer till skolan har det varit inbrott, och någon har tagit alla bärbara datorer. Då är det tur att Edgar finns!

Boken fick 4 av 5 i betyg av BTJ!

Sjunde boken

I ”Bokhunden Edgar och rymlingen” får vi träffa valpen Tussen som nyss flyttat in hos Edgar, Karin och Lollo. Tussen gillar att leka och busa och Edgar gör sitt bästa för att vara snäll mot henne. Men en dag tappar Edgar tålamodet. Han skäller ut Tussen. Hon blir rädd och innan någon hinner stoppa henne har hon flytt ut i den mörka vinternatten …

Boken fick 4 av 5 i betyg av BTJ!

Åttonde boken

I ”Bokhunden Edgar och tågmonstret” åker Edgar tåg för första gången. Det är spännande tycker han, och roligt att träffa nya vänner ombord på tåget. Men plötsligt händer något som Edgar inte är beredd på. Det blir helt mörkt i tåget, och ett konstigt ljud hörs! Vad är det för farligt monster som lurar utanför? 

Boken fick 4 av 5 i betyg av BTJ!

Nionde boken

Idag är ingen vanlig dag för idag är Edgar på bröllop! Hans matte Karin ska gifta sig med Bengt. Det är en stor fest som förbereds. Men bröllopet tar en oväntad vändning. Innan dagen är slut har Edgar blivit hyllad som livräddare. Och bland bröllopsgästerna får han syn på någon som han aldrig trodde han skulle få se igen…

Boken fick 4 av 5 i betyg av BTJ!