Kategorier
Okategoriserade

Magiska, underbara Näs

Förra helgen tillbringade jag på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby. Det är fjärde gången i mitt liv som jag får förmånen att uppleva denna magiska plats på jorden. En septemberdag 2011 var jag där för första gången. Lite nervös men mycket laddad inför första träffen på distanskursen ”Att skriva barnlitteratur” vid Linnéuniversitetet.

 

Senare den hösten blev det ytterligare en träff, och som kronan på verket gick jag och vann arbetsstipendiet det året – så i maj tillbringade jag en hel vecka på Näs, fullt sysselsatt med att skriva på ”Drömfångaren”. Ett manus som blev boken Flickan i drömfångaren ett par år senare.

 

Den här kalla aprilhelgen hade nuvarande kursare (nuförtiden är kursen på ett år) sin sista träff och gamla deltagare i kursen var välkomna att delta. Vilken grej! Vi fick lyssna på Johanna Thydell som på ett både proffsigt och personligt sätt berättade om sitt författarskap. Vi lyssnade på förläggare och hade barnmusikworkshop med Sabina Henriksson.  Jag stortrivdes i den härliga miljön och hade roligare än jag haft på länge tillsammans med mina gamla kursare. Vi håller fortfarande kontakten med varandra. Flera har också gett ut böcker. En kväll firade vi att Angelica Öhrn fått bokkontrakt på sin fina hästbok. Och så pratade vi skrivande. Mycket. Och förlag och hur man ska tänka kring marknadsföring och att våga satsa på skrivandet och om livet och allt annat mellan himmel och jord.

 

Jag ser redan fram emot nästa träff på magiska, underbara Näs där kära Astrids ande ännu tycks svepa runt i vårvindarna mellan snickerboa och sockerdricksträdet …
IMG_1284[1]Vid Astrids veranda

 

Ett svar på ”Magiska, underbara Näs”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *