Kategorier
Okategoriserade

Nytt år – nya insatser

GOTT NYTT ÅR!

goteborg-tradgarn-nyar-pa-tradgarn-1012021767144_n

2017 står och stampar i farstun och det framkallar ett behov hos mig att summera det gamla året.

 

Skrivmässigt har 2016 varit ett ganska kasst år. Jag hade hoppats på minst en bok utgiven, men så blev det inte. Det närmaste jag kommit är publiceringen av en modern saga i antologin ”Bokhundens värld” som kom ut i våras.

 

img_15831

 

Men det har inte varit ett overksamt år. 2016 var året då jag startade eget företag. Det är inte ett företag som drar in massor med pengar precis, men det är ändå en viktig milstolpe och inte minst en markering för mig själv att jag satsar på mitt skrivande.

 

 

 

Vidare har jag hållit min första skrivkurs för vuxna. Jag har blivit medlem i författarförbundet och jag har fått vistelsestipendium som jag utnyttjade under sommaren. Härliga kreativa dagar i ensamhet (nåja, Gunnel var med) på Nebbeboda skola. Och så har jag hållit föredrag om magiska hjälpare i barnlitteraturen på Olofströms bibliotek och nästan en skrivkurs för barn på Sjöbo bibliotek (den blev tyvärr inställd p.g.a för få anmälningar) Jag har också gjort radiostudiodebut på Radio Krisitianstad där jag fick tala om mitt författande och mina böcker!

 

IMG_1401[1]

Dessutom har jag sålt böcker på Glimmeboda påskmarknad och jag har haft förmånen att delta i ett samarbete med Brösarps skola som arbetat med ”Chokkladtoppar och Vätteljus” hela höstterminen. I januari ska jag på mitt första betalda författarbesök där. Jag varit med i en hel del tidningar, förutom lokalpressen  i östra Skåne och västra Blekinge, fanns det ett stort reportage om mig och min senaste bok i ”Södra Skogsägarna”. En hel eftermiddag höll fotografen på och plåta. Jättekul, men jobbigt – att vara fotomodell är definitivt tröttande för både kroppen och knoppen!

 

Och så har jag tagit steget och släppt en fast anställning sedan tjugo år för att fullfölja min dröm  –  det är kanske det största av allt när jag tänker efter. Jag jobbar nu 50% på Tryde Friskola, strax utanför Tomelilla och trivs bra med det. Tre dagar i skolan och två dagar skrivande – det är modellen! Jag tror inte att jag de närmaste åren vill släppa skolan och de viktiga sociala och ekonomiska fördelarna som ett stadigt lönejobb medför. Skoljobbet och alla härliga ungar är viktigt för mig också. För att inte tala om all inspiration jag får.

 

Nebbeboda skolaMen skrivandet då? Jodå, det har flutit på bra. Jag har fem manus inne (varav fyra är inom en för mig ny genre  – lättläst) men huvuddelen av skrivandet av dessa manus har skett före 2016. Vad jag framförallt har sysslat med är omskrivningar av manus och så nyskrivning av två nya manus. Ett av de manusen (som egentligen är tio korta manus) har jag nu skrivit kontrakt på. Det ska komma ut en ny novellbok för barn 2017! Till boken ska det finnas en gedigen lärarhandledning.

Läsnovor, som kom ut 2011 är min första bok och det ska bli så kul att komma med en uppföljare för 6 – 9-åringarna! Jag vet att boken används mycket i undervisningen i hela landet och när jag är deppig för att förlagen inte tokälskar mina manus, brukar jag tänka på alla barn därute som kommit i kontakt med mina bokkaraktärer genom åren, och så känner jag mig lite stolt. Novellerna handlar om lite tuffare ämnen och det känns bra att skriva om sånt som inte bara är glammigt, kul och oförargligt. Kanske, kanske kan de göra någon liten skillnad för något barn. Det vore väl fantastiskt?

 

läsnovor_framsidaSå – det har ändå varit ett ganska hyfsat år nu när jag tagit mig tid att summera. Rom byggdes ju inte på en dag. Förmodligen inte Tomelilla heller. Det får ta lite tid.

 

  1. Till sist mina nyårsförhoppningar:

 

  • Aktivt söka upp bibliotek och skolor för uppdrag.
  • Få minst ett kontrakt undertecknat på minst ett nytt manus.
  • Börja skriva på nästa  barnromanprojekt.

 

 

2 svar på ”Nytt år – nya insatser”

Eller hur? Noveller behövs i skolan! Synd att vi ska behöva vänta ända till hösten, bara!

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *