Kategorier
Okategoriserade

Påsk, vinter och hemslöjd

Jag tillbringade långfredagen på Glimmebodagården. En riktigt genuin skånegård som har en stor plats i mitt hjärta. Det är ju här ”Chokladtoppar och vätteljus” utspelar sig! Och det är här, alldeles i närheten, mitt bland Brösarps norra backar, som jag bor! Det var påskmarknad med hantverksförsäljning och fika i storstugan. Och Glimmebodas eldsjälar fanns på plats och såg till att elden brann varmt och skönt i gårdens kaminer och sättugnar. För i Skåne är det full vinter. Snöstorm på Skärtorsdagen och snudd på att arrangörerna ställde in … Hantverk innefattar också skrivhantverk förstås, så jag kände mig inte alls malplacerad vid mitt bord. Och försäljningen gick fint. Det var nämligen smygrelease på ”Bokhunden Edgar och katten Lollo”! Riktiga releasen sker på biblioteket i Tomelilla med speciellt inbjudna klasser lite senare i april. Mer om detta en annan dag! Glad påsk på er! (Och visst är blått flott, även i gula påsktider!?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *