Kategorier
Okategoriserade

Nebbeboda – skrivro och stillhet

Två veckors stillhet och skrivfrenesi i väl avvägd blandning! Min stipendievistelse i författarbygden gick över förväntan: Ett nytt råmanus skrivet och ingen som helst lappsjuka!  Lilla bichon frisé hunden Gunnel visade oanade talanger som pigg och tillgiven sällskapsdam och dessutom hade jag turen att få besök av familj och goda vänner emellanåt.  Vacker orörd natur, stilla skogsjöar, massor av blåbär och smultron och framförallt lyxen att själv planera mina dagar utan någon som helst hänsyn till annat och andra … Låter som en egotripp och det var det väl också, men om man jobbar med kreativtNebbeboda arbete är det guld värt att få njuta av skrivro och stillhet emellanåt.

I den stora lägenheten under min lilla mysiga enrummare huserade den andra stipendiaten Henrik med sambon Gabi. Det blev flera samtal kring litteratur, kultur och natur och så var det en trygghet att veta att Gunnel och jag inte var ensamma i det stora huset mitt i skogen.

Jag hann också med att hålla föredrag om ”magiska hjälpare i barnlitteraturen” på Olofströms fina bibliotek. Den sista dagen besökte jag författarmuséet i Jämshög. Det var en verklig upplevelse att få se Harry Martinsson-rummet och Salje-rummet och dessutom lyssna på en  kunnig och engagerad guide som bland annat berättade om sina egna möten med Harry Martinsson. Rekommenderas! Muséet är öppet året runt – men ring innan! http://författarmuseet jämshög

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *