Kategorier
Okategoriserade

Till skrivarkursens lov

I morgon bitti  bär det iväg till Höganäs och till vårt andra möte i skrivpedagogutbildningen. Det blir internat och två dagars intensivt lärande. Diskussioner om respons och noveller, dialog kring våra olika projekt, författarbesök, skrivövningar  och mycket annat. Det ska bli så kul! Faktiskt ännu roligare än första träffen för nu känner vi ju varandra lite mer efter läsning av varandras texter och livliga diskussioner vi haft i vårt virtuella klassrum.

 

Det är härligt att gå på skrivkurs/utbildning. Varenda gång jag börjar en kurs märker jag att jag höjer mitt skrivmedvetenande minst ett snäpp. Och jag presterar genast lite bättre. Nästan innan jag börjar! Precis som om det på något magiskt sätt räcker att vistas i en kreativ miljö (även om det är en distanskurs!) med likasinnade och därtill ha inspirerande och duktiga handledare. Den här gången utmanar jag mig lite mer vad gäller skrivandet. Försöker testa olika genrer när vi har skrivuppgift. Jättekul! Och så lär jag mig väldigt mycket om en mängd skrivrelaterat tack vare det kloka och kreativa tankeutbytet i vårt klassrum varje vecka. Åh, jag är så glad att jag fick chansen att gå den här utbildningen. Att bara landa i en innerlig känsla av tacksamhet i vår prestationsinriktade värld är gott i bland.

 

Ha en fin ”resten av veckan”, och så småningom helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *