Kategorier
Okategoriserade

I´ll put the kettle on!

Nyss hemkommen från England. Besökte London och Bournemouth under tre intensiva dygn. Min äldsta dotter studerar på University of Arts i den för oss svenskar så välkända språkresemetropolen. Stressigt men roligt. Här är mina ”fyra i topp” från resan:

 

  • Värmen och solskenet – det var 18 – 20 grader och full vår
  • Book of Mormon – fantastisk musikal som man skrattar sig igenom
  • Strosa i Hyde Park
  • Käka gott på restaurang vid den palmkantade stranden i Bournemouth

 

Allt som har med England att göra älskar jag.  High tea, mönstrade heltäckningsmattor, fish and chips, illaluktande tunnelbanestationer – you name it.

 

Jag känner mig SÅ säker på att jag skulle passa utmärkt som engelsk barnboksskrivande dam på engelska landsbygden: Om jag kniper i hop ögonen tillräckligt hårt kan jag tydligt se mig själv svassa omkring i en puderrosa tweeddräkt medan jag hurtigt utropar ”I´ll put the kettle on, dear!” Allt detta medan min gråtande väninna blir utfrågad av två polismän angående det illvilliga mordet på familjens butler. (Var det i biblioteket med ljusstaken eller i salongen med den antika sabeln?)

 

Men nu är jag hemma igen på ett vintrigt Österlen och firar påsk.  Nästa vecka är det dags att börja redigera lärarhandledningen till ”Vilse i Rymden och andra berättelser”. Ska bli skönt att få det gjort – sen kanske lite mer kreativa utmaningar väntar. Vi får väl se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *