Kategorier
Okategoriserade

Hej igen!

Det har varit tyst från mig ganska länge nu. Till det finns det allehanda skäl av vilka de flesta förmodligen enbart skulle trötta ut er. Men jag kan nämna två: Strul med hemsidan som först för ett par veckor sedan började funka som den skulle igen(Tack Patrik!) samt mycket skrivjobb. Eller snarare strykjobb. Fast då menar jag inte sådant jobb man använder strykjärn till utan helt enkelt också skrivjobb fast man stryker. Typ. Ursäkta om jag är opreciserad.

 

Här nedan följer en lista på skriv och strykjobb som jag varit sysselsatt med senaste tiden:

 

A. Noveller som spikats och finjusteras (Till novellsamlingen ”Vilse i rymden och andra berättelser”).

B. Lärarhandledningen till ovanstående novellsamling

C. Omskrivning av barnromanmanuset ”Månbåten” som ett förlag bett mig göra. Det är här strykjobbet kommer in. En tredjedel av manuset ska nämligen bort.

 

Hör ni, stryka är inte lätt …  Själv drabbas jag av svår ångest gällande om jag stryker rätt saker eller ej. Att stryka fel sjuttio sidor är ju inte kul. Tänk om det visar sig att det var just de sjuttio sidorna som jag strök som var de rätta sidorna? Min man föreslog att jag skulle ta bort sjuttio sidor i mitten. För jag tragglade ju om att det var mittenpartiet som inte funkade …

 

Hur gör ni andra när ni stryker? Eller … ni kanske aldrig stryker? Ni kanske är den typen av författare som lägger till istället?  Alltså ni utgår från ett skelett som ni sen klär på allteftersom. Ungefär som man klär en julgran med glitter och ljus och en Tingeling från Disney World.  Det verkar vara kul att vara den sortens författare.

 

För att återknyta till början: Att ha skriv och strykjobb är ingen ursäkt för att inte skriva ett och annat snabbt och ogenomtänkt (som ni ju märker att detta är) inlägg på hemsidan. Verkligen inte.

Möjligen skulle det kunna vara att ha blivit farmor då. Till en liten Tingeling vid namn Clara.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *