Kategorier
Okategoriserade

Året 2020

Året 2020 kommer att gå till historien. Det var året då en pandemi spred sig över världen och våra liv ändrades. Den yttre världen var inte längre nåbar, vi kunde inte träffas som vi ville, vi var, fast i lite olika omfattning, isolerade i våra bubblor.

För mig privat har det emellanåt varit ett rädslans år eftersom jag tillhör riskgrupp men inte i den omfattningen att jag har haft möjlighet att vara sjukskriven i förebyggande syfte från mitt arbete som grundskollärare.

Författarmässigt har det dock varit ett kanonår. Inte mindre än fem nya böcker har kommit ut! Att jag inte haft så mycket möjlighet att marknadsföra dem är förstås en annan femma. Jag hann precis få undan mina två releasefester och delta i en bokmässa innan restriktionerna slog till … Tyvärr har det dock inte blivit så mycket skrivet förra året, jag arbetade som lärare 80% under vårterminen och 100% större delen av höstterminen.

Här följer min årsberättelse:

Januari. Inte mindre än tre böcker dimper ner på posten. Nästan samtidigt. ”Månbåten” som är en ungdomsbok och ges ut på Kikkuli Förlag samt de två lättlästa böckerna ”Bokhunden Edgar blir hjälte” och ”Frökens Amazon” på Beta Pedagog Förlag.

Februari: Jag har releasefest för ”Månbåten” på Brösarps Konsthall 18/2. Då har jag redan hunnit hålla föredrag om den på Brösarps bibliotek den 16/2. Den 22/2 är det dags för nästa releasefest, den här gången på Barnens Bokhandel i Simrishamn, där jag tillsammans med flera unga läsare firar utgivandet av mina två lättlästa böcker. 29/2 är jag på bokmässan i Karlshamn och säljer böcker samt berättar om ”Månbåten” under ett framträdande på scen.

Denna månad får jag också mycket uppmärksamhet i media. Ystad Allehanda, Österlenmagasinet, Kristianstadsbladet och Blekinge Läns tidning har reportage om mina böcker. Dessutom tipsar Agnes på Agnes bokblogg om ”Bokhunden Edgar blir hjälte” på Radio Sörmland.

Mars: Många bokbloggare skriver om mina böcker. Särskilt ”Månbåten” får fantastiskt fin kritik. Min första tidningsrecension får jag i Kulturtidskriften på Österlen.

April: Agnes tipsar i två olika inslag i Radio Sörmland om min novellsamling för barn: ”Vilse i rymden och andra berättelser” och ”Månbåten”.

Maj: Jag blir ”Månadens litteraturskapare” hos LIBK (Litteratur i Blekinge och Kronoberg). Artikel om mina böcker i Lokaltidingen. Dessutom skriver jag en krönika om barn och läsning som publiceras i Ystad Allehanda.

Juni: Månbåten blir E-bok. Dessutom blir en lärarhandledning, författad av mig, till ”Månbåten” nerladdningsbar på förlagets hemsida. ”Bokhunden Edgar och Spöket” kommer ut.

Juli: Mina sommarkurser inställda på grund av pandemin. Mycket tråkigt! Agneta Norrgård tipsar om ”Månbåten” på radio Västernorrland.

Augusti: Den andra delen i serien om Sonjas verkstad kommer ut: ”Folkrace-tävlingen.”

September: Min andra krönika i Ystad Allehanda publiceras. Den här gången skriver jag under rubriken. ”En bra barnbok ska vara bra”.

Oktober: Barn och ungdomsbokskatalogen för 2020 av utvalda barn – och ungdomsböcker kommer ut. Både ”Månbåten” och ”Bokhunden Edgar blir hjälte” finns med! Dessutom får min bok ”Månbåten” litteraturstöd av kulturrådet, något som innebär att den köps in och sprids på alla kommunbibliotek i landet!

November: Mitt författande och mina böcker uppmärksammas i artiklar i Österlenmagasinet och Ystad Allehanda.

December: Jag får till min stora glädje ett stipendium på 60 000 kronor från Författarförbundets kopieringsfond. Ingen dum avslutning på året!

För 2021 önskar jag framförallt hälsa och välbefinnande för alla! Låt 2020 bli en parentes i historien och låt oss oss alla kunna återgå till de liv vi hade förut.

Författarmässigt önskar jag mig, förutom den bok i Sonjas Verkstad-serien som kommer inom kort, ytterligare två-tre böcker utgivna. Minst. Muntligt besked om två böcker från förlaget finns. Och MER SKRIVTID!! Jag älskar verkligen mitt nuvarande jobb på en liten byskola, men det blir ingen tid över till att skriva när man jobbar heltid och det tär litegrann på mig. Vi får se var det landar under 2021.

Gott Nytt År, alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *