Kategorier
Okategoriserade

Boktips och lite annat

Hej svejs!

Det har varit tyst från mig ett längre tag nu. Anledningen är att jag haft mycket att göra. Inte minst med mitt ”brödjobb” – lärarjobbet. Förresten är det lite elakt att kalla det brödjobb. Jag gillar verkligen att jobba som lärare.

 

Detta läsår arbetar jag i en ny kommun och på en ny skola. Det är en helt underbar skola. Jag har aldrig i hela mitt lärarliv känt mig så tillfreds med min arbetssituation: Härliga ungar, föräldrar och kollegor!  Något kan det ju ha att göra med att skolan är en liten byskola, med håll i er nu, sammanlagt nitton elever. Tio elever går i min klass, en F-1. Min kollega Marie och jag har klassen tillsammans eftersom jag ju inte jobbar mer än 60%. Två dagar i veckan skriver jag – eller SKA skriva, kanske jag ska säga. Det har varit lite skralt på den punkten senaste veckorna. Fast det är kul att planera lärarjobbet också. Inte minst vilka böcker vi ska läsa och jobba med.

 

Just nu läser vi ”Världens mesta Ester” av Anton Bergman och Emma Adbåge. Barnen sitter som ljus och lyssnar. Det gör de för det mesta. Böcker som vi läst tidigare är bl.a. ”Alfons och Milla” (om vänskap, fin men lite ”out of date” genusmässigt, faktiskt),  Var är ”Bus- Alfons”(om att börja i skolan) av Gunilla Bergström, ”Mitt lyckliga liv” av Rose Lagercrantz (om vänskap bland annat) ”Grodan är modig” av Max Velthujis (Grodanböckerna är underbara böcker om känslor och livet) ”Puzzel börjar i skolan” av Isabelle Halvarsson (om en charmig hund och livet i en skolklass)  och så har vi plöjt några ABC-böcker också: Bland annat Alice Tegnérs ABC-resan.

 

Och i morgon åker jag till bokmässan för att kolla in böcker, fika och träffa trevliga människor. Det ska bli jättespännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *