Kategorier
Okategoriserade

Gott Nytt år!

Uppe på backarna. Hunden, maken och jag. Samtliga lite dästa av julmat och stillasittande framför teve och över sällskapsspelsplaner. (Ni visste kanske inte att Berner sennenhundar är vassa på ”Galenpanna”? Pannbandet vill gärna glida ner över ögonen, dock.) Det är härligt med ledighet så här års. Kravfritt och opretentiöst. Jag summerar så smått det gångna året. En hel del minnesvärda händelser: Utgivningen av ”Chokladtoppar och vätteljus”, releasefesten och det fina mottagandet av boken. Men också mindre roliga saker: Flera jobbiga förkylningar med feber och penicillinbehandlingar.

IMG_0180[1]

Nu ser jag fram emot 2016. Jag planerar att det ska bli mer skrivande än det blivit i höst. Det är viktigt. Jag mår som bäst när jag skriver. Min tillflyktsort i den stora, lite läskiga, världen. Fantasin som är verkligare än verkligheten. De lustfyllda orden som jag försöker få  att glittra och glänsa.

 

I går började jag redigera ”Månbåten”, manuset som utspelar sig i Mocambique. Funderar på om min historia är magisk realism eller verklighet. Jag tänkte ju att det skulle bli verklighet. Endast och allena. Men det är svårt för mig att hålla mig ifrån magin. Kanske för att jag bor i en magiskt vacker trakt? Eller för att jag så förtvivlat gärna vill att det ska finnas lite ”magiskheter” i livet?

 

Jag har också två andra projekt som pockar och lockar i hjärnan. Jag ska börja på allvar med dem så snart redigeringen är klar. (Vilket  kan ta tid …) Kortare projekt är det denna gång. Jag älskar ju att skriva långa manus, men om jag ska kunna få lite ekonomi i mitt skrivande bör jag nog varva korta och långa manus, tänker jag.

 

Det får bli mina nyårslöften: Mer skrivande. Kortare arbetstid fr.o.m. nästa läsår. Två kortare manus skrivna och så börja på nästa barnromanprojekt framåt hösten. Och så (nu sticker jag ut hakan lite …) en bok utgiven; ”Månbåten” ….  Det bästa jag skrivit hittills. Ähum … EFTER redigeringen alltså. Det är SÅ nyttigt att låta ett manus vila i tre månader…  Och riskfyllt om man ogillar redigering och omskrivningar, förstås. Men det får man svälja. Det tar tid att skriva ett riktigt bra manus. GOTT NYTT ÅR PÅ ER!

4 svar på ”Gott Nytt år!”

Mer tid för skriv – en god ambition för 2016. Jag hoppas även att vi kommer kunna ses i något sammanhang under året. Kul att du har ett sådant bra manus på gång – jag tror dig absolut! Även jag ska skriva ner mina planer mer tydligt. Måluppfyllelsen ökar direkt 🙂 Gott nytt år!

Kul att du skriver att måluppfyllelsen ökar då man har klara mål. Så tänker vi ju i skolans värld också. Och nu har jag läst din fina årskrönika! Tänk så mycket du har åstadkommit 2015!

Svara

Hej Angelica! Tack för ditt erbjudande – det är inte omöjligt att jag behöver mer läshjälp längre fram!

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *