Kategorier
Okategoriserade

Listor och sånt

Listor är ju vanligt förekommande i barn, – och ungdomsböcker. Listor på snygga killar, på saker man är rädd för och listor på fester man vill bli bjuden till. Kan inte direkt påstå att jag varit ett  fan av dessa listor som dyker upp i tid och otid, men efter att ha haft ett ”list-tema” i min klass f-1 i samband med att vi läste underbara bilderboken ”Lennarts Listor” (Bottner, Kruglik) har jag delvis ändrat uppfattning. Förresten vet jag inte hur jag skulle klara mig utan mina ”att göra listor” som dräller omkring överallt i huset. Så nu presenterar jag två klassiska listor: ”Saker jag gillar” och ”Saker jag inte gillar”. Håll till godo!

 

 

Saker jag gillar                 Saker jag inte gillar
alfabetet                     skånsk vinter 
dammsugare (de som går att äta )         förlagsväntan
författarbesök                  isfläckar
väluppfostrade katter (alltså inte våra)     torrsprickor
illustratörer                   strykberg    
kramar                      ännu mer förlagsväntan
varma strumpbyxor                 refuseringar
blommiga muggar                  sjukdomar 
kaffe (!!)                    ledsna hundar  
blå himmel                    regn (för det mesta)      
barn (även ouppfostrade)             godisförbud
varma vindar                   teknik som inte fungerar 
brasor                      biblioteksnedläggningar 
bokkontrakt                    avundsjuka
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *