Kategorier
Okategoriserade

Nyårsreflektioner

Ja, då är det nytt år igen … Försiktigt kikar jag på de tre målsättningarna inför 2017 som jag satte för ett år sen och finner att de i princip är uppfyllda:

 

 

1. Aktivt söka upp bibliotek och skolor för uppdrag.   Ja, det har jag gjort, det har inte resulterat i den mängd av uppdrag som jag hoppats på, men dock …. Jag har två författarbesök inplanerade den närmaste tiden och det känns helt OK:)

 

2. Få minst ett kontrakt undertecknat på minst ett nytt manus. Check på den med råge! Tre manus har jag skrivit kontrakt på. Dock kommer nog bara den första boken i min läsa-lätt-serie att ges ut nästa år. ”Edgar och Lollo” heter den. Det här ska verkligen bli jättekul eftersom jag för första gången är författare till en bok med illustrationer! Det är Anna Westin som ska illustrera.

 

3. Börja skriva på nästa  barnromanprojekt. Nja, det manuset jag hade i tankarna när jag skrev ner mina nyårsförhoppningar har jag fått skjuta på framtiden. Under 2017 har jag varit upptagen med: a)Ganska omfattande omskrivning av ett ”gammalt” barnromanmanus, b) redigeringsarbete samt skrivande av lärarhandledning till ”Vilse i rymden och andra berättelser” samt c) att skriva ett annat manus. Detta manus kan kanske inte direkt kallas barnroman, men väl kapitelbok eller illustrerad fakta/fictionberättelse!

 

 

 

På det privata planet, som ju påverkar ens skrivande en hel del, har det varit ömsom vin och ömsom vatten. Så som det ju nästan alltid är här i livet. Utan mörka dagar kan man inte heller uppskatta de ljusa! Jag har bytt jobb – jobbar numera 60% – tre dagar i veckan på en pytteliten skola med fina elever och kollegor! Jag har också, och detta är det i särklass mest fantastiska som hänt mig under 2017, blivit farmor!

 

Tänk på alla klyschor om livets efterrätt och hur makalöst underbart det är att få barnbarn och …. så multiplicerar du det med tio! Ja, då får du fram ungefär hur häftigt det är!

 

Jag försöker tänka på att livet inte bara är det som uppnås, det man gör, det är det som händer och sker i och omkring dig varje sekund och minut. Det som känns i ditt hjärta. Livet är det som finns längst inne i dig som en varm och ljus kärna och som är ditt alldeles egna. Var rädd om det. Villa inte bort dig (som jag har en tendens att göra …) i jämförelser med andra, i jakt efter de mest lyckade kontraktsskrivningarna, listplaceringarna, recensionerna eller häftigaste marknadsinsatserna.

 

Att vara målmedveten kan vara en välsignelse men också en börda. En börda jag känner av i bland. Framförallt är jag otålig. Väntan på någon form av svar från förlag (och DET har nått nya höjder det gångna året … ) är en riktig plåga för mig. Jag är nöjd med att jag bara är deltidsförfattare. Att jag försöker hålla ett ben i bägge lägren. Jag trivs med att skriva och jag trivs med att arbeta med barn. Vill bägge. Jag känner också starkt att jag vill skriva det JAG VILL skriva, inte det som är inne för tillfället eller som säljer bra. Eller vad förlagen efterfrågar …. Jag har ett jättebra förlag som låter mig skriva det jag vill och som alltid stöttar och peppar och inte stressar. Jag är så tacksam för det.

 

Så … några nya nyårsförhoppningar eller mål blir det inte för nästa år. Det skulle väl i så fall vara att SKRIVA, LÄSA, ÄLSKA och försöka VARA NÄVARANDE!

 

ALLT GOTT TILL ER UNDER 2018!

 

PS: Fortsätt att följa mig här, på Facebook och på instagram! jag lovar att hålla er uppdaterade!

2 svar på ”Nyårsreflektioner”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *