Kategorier
Okategoriserade

Litteralund och lite annat

En härligt vårig dag i april var jag på besök i Lund. Fantastiska barnlitteraturkonferensen Litteralund var mitt besöksmål.

 

Det är tredje gången som jag besöker Litteralund. Tyvärr är det en biennal. Jag vill ju åka dit VARJE år! De två tidigare gångerna hade jag möjlighet att vara med bägge dagarna, men i år fick jag nöja mig med en konferensdag – den första.

 

Det blev en fullspäckad dag med intressanta och underhållande seminarier, god fika och mat, glada möten och den ljuvliga känslan av att vara i en magisk barnboksbubbla! Jag njöt av varje sekund även om jag saknade den gamla lokalen (stadshuset) som var stängd för renovering.

 

Och så hängde jag förstås med min schyssta kompis och ambitiösa författarkollega Ann- Charlotte Ekensten. Vi pratade mycket om barnlitteratur, manus, förlag och arbetsvillkor för författare. Och så en hel del annat med förstås. Hur kul som helst. En sån här dag lever jag länge på!

 

Oj, jag höll på att glömma att jag också besökte utdelningen av Slangbellan, senare under kvällen. Slangbellan är ett debutantpris för barn-, och ungdomsboksförfattare, som delas ut årligen. I år fick Helena Hedlund priset för sin bok ”Det fina med Kerstin”. En otroligt fin och välskriven bok som jag varmt rekommenderar. Jag har haft den som högläsningsbok i min klass och barnen satt som ljus när jag läste. FAST den inte innehåller vare sig spöken, zombies eller bajs. Så det så. Om en bok är välskriven med känsla för barnets perspektiv och har mycket hjärta så köper barnen det. De är precis som vi vuxna vad gäller litteratursmak. I fall nu någon tvekade över detta. Äkthet och briljant språk kan mycket väl vara de viktigaste ingredienserna i en god bok, slår det mig nu. Måste skriva upp det på något bra ställe …

 

Och så har det varit påsk. På långfredagen stod jag på Glimmeboda hembygdsgård och sålde böcker. De gick åt, vill jag lova! Härligt att veta att man har en trogen läsarkrets i hemtrakterna. Tack för det!

 

Ja, och nu rullar det på. Helt otroligt mycket pollen i år. Vill inte gnälla, men dimman som nästan kan jämställas med den man fick efter en glad kväll i ungdomen, är ständigt närvarande i mitt liv just nu. Lite zombiekänsla. Allergitrött. Och så hög arbetsbelastning på jobbet … LÄNGTAR efter att ta tag mitt ”Hjärtstenen-manus” igen. Men det lär dröja ännu ett par veckor.

 

Ha det bra så länge! Vi hörs!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *