Kategorier
Okategoriserade

Sommartider är skrivkurstider

Så har ännu en sommar lagts till handlingarna. Nästan i alla fall. Och för mig har sommaren som vanligt innehållit skrivkurser. Två stycken närmare bestämt. Visste ni att det är guldläge för den egna kreativiteten att hålla skrivkurs?

 

Jodå, det är rena kompetensutbildningen kan jag lova. Mycket tid tar det, läsa in sig, repetera, leta övningar och så vidare, men det är så värt det.

 

Och sen kommer kursdeltagarna. Och som alltid blir det snabbt en speciell stämning i en skrivkursgrupp. Svårt att sätta fingret på, men glädje, nyfikenhet, generositet, gemenskap och prestigelöshet, är ord som kommer ganska nära.

 

Jag lovar, jag har aldrig haft någon kursdeltagare som varit dryg eller kantig. Kanske är skrivande människor de trevligaste i världen?

 

Efter en kreativ skrivkurssommar kliar det i fingrarna att själv få ge mig i kast med nya spännande, fantastiska projekt (det är de ju alltid så länge som de bara finns i huvudet), men tyvärr måste mitt kreativa skrivande vänta ännu en tid. Det är releasefest för Edgarbok nummer tre på gång. Och så kommer ännu en bok i november, den här gången en ungdomsroman. Och sen är det ett och annat halvfärdigt manus som måste redigeras färdigt. Men snart så …

 

Och så längtar jag efter att själv gå skrivkurs igen. Det är några år sen nu. Få se om det kan bli verklighet. Tips, någon?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *